Co to znamená Kaer Morhen

25.03.2010 20:59

Nevíte, co znamená náš název? My se Vám o pokusíme přiblížit: 

Tehdy řekla věštkyně zaklínači: "Toto je moje rada: obuj boty železné a do ruky vezmi berlu taktéž železnou. Běž v železných botách na sám konec světa, cestu před sebou železnou holí ohledávej a vlastními slzami skrápěj. Jdi ohněm i vodou, nezastavuj se, zpátky se neohlížej. Až prošlapeš železné podrážky, až odřeš železnou hůl, až větrem a žárem vyschnou tvé oči tak, že již nebudou schopny ani slzu uronit pak dospěješ na konec světa. Tam snad nalezneš to, co hledáš, to co miluješ. Kdož ví." Zaklínač tedy šel. Šel ohněm i vodou, za sebe se neohlížel. Než nevzal si železné boty ani berlu. Vzal jen svůj zaklínačský meč. Neposlechl slova věštkyně. A dobře učinil, poněvadž to byla mizerná věštkyně.


Flourens Delannoy: Bajky a poháky

 

Správně, a právě Zaklínači, tito zabijáci monster se cvičili na nedobytném hradišti Kaer Morhen. Název je zkomoleninou z Caer a´Muirehen (ve starší mluve Stará mořská pevnost). Nachází se v severních horách království Kaedwen. V současné době zde přeživají jen starší zaklínači a mladší zaklínači zde rádi tráví zimu.

Před lety fanatici, jejichž nenávist byla podnícena publikacemi pomlouvajícími zaklínače, začali obléhat Kaer Morhen. Za pomoci mágů se jim nakonec podařilo pevnost dobít. Prakticky všichni zaklínači, kteří byli v pevnosti během útoku, byli pobiti. Kosti padlých zůstaly na dně příkopu kolem pevnosti, uloženy zde jako vzpomínka na masakr zrozený z nenávisti k těm, jež se liší.

Zaklínači se přesto nevzdali svého původního povolání a i přes setrvávající nenávist dál chrání lidi před monstry a zlem. Kaer Morhen je jejich jediným domovem, jejich druzi jsou jejich rodinou. Na nic a nikoho jiného se nemohou spolehnout.

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode